Deginta mediena – išskirtiniam jūsų namų interjerui ir eksterjerui

Įsirenginėdami namus arba atnaujindami esamų namų interjerą ar eksterjerą, visada ieškome geriausių ir įdomiausių sprendimų, leisiančių sukurti savitą namų stilių. Vienas iš tokių sprendimų galėtų būtį degintos medienos panaudojimas.

Kuo ypatinga deginta mediena?

Deginta mediena – tai natūraliu būdu, panaudojant išskirtinę japonišką medžio apdirbimo technologiją (Yakisugi), apdirbta mediena. Šios medienos apdirbimo procese nėra naudojama jokių cheminių medžiagų, todėl deginta mediena yra ekologiškas pasirinkimas. Pažymėtina, kad minėtu būdu gali būti apdirbta įvairi mediena (pušis, eglė, Sibiro maumedis ir t. t.). Dėl šios medžio apdirbimo technologijos mediena įgija didesnį atsparumą ugniai, pelėsio bei įvairiausių vabzdžių atsiradimui. Apdirbimo procese mediena pasidengia anglies sluoksniu, kuris taip pat saugo medieną nuo drėgmės poveikio, bei veikiant aplinkos sąlygoms padeda išlaikyti sodrią viršutinio sluoksnio spalvą. Didelis privalumas yra tas, kad degintos medienos nereikia papildomai dažyti, nes spalvos intensyvumas pagal jūsų poreikius yra sukuriamas pačiame gamybos procese. Ši mediena yra ilgaamžė, o jos išvaizda estetiška ir rafinuotai prabangi.

Degintos medienos panaudojimas

Deginta mediena yra plačiai pritaikoma tiek vidaus darbams (apdailai), tiek lauko darbams. Šią medieną galima panaudoti išskirtiniam namų interjerui sukurti, taip pat namo fasadui, tvoroms, terasoms, stogams ir t. t. įrengti. Kaip jau buvo minėta, deginta mediena yra puiki medžiaga įstabiems namų interjerams kurti, nes jos elementai interjere suteikia namų erdvėms jaukumo ir išskirtinumo. Kalbant apie degintos medienos panaudojimą namų fasadams, būtina paminėti, kad degintos medienos dailylentės yra ilgaamžės, tvirtos bei atsparios aplinkos poveikiui. Jos pasižymi išskirtiniu raštu, spalva bei unikalia apsauga, kurią suteikia gamybos technologija. Pažymėtina, kad degintos medienos dailylentės fasadui yra gaminamos iš maumedžio, eglės arba pušies medienos. Deginta mediena taip pat puikiai tinka ir terasų bei tvorų įrengimui. Dėl to, kad ši mediena yra apdorota aukštoje temperatūroje, jos tankis pakinta, o tai sąlygoja jos atsparumą aplinkos veiksniams ir ultravioletinių spindulių poveikiui, todėl terasa arba tvora, pagaminta iš degintos medienos, bus ilgaamžė.

Scroll to Top