Ką reikia žinoti apie cirkuliacinį šildymo sistemos siurblį?

Šiuo metu dėl esančios ES energetinės direktyvos rinkoje galima rasti tik elektroninius siurblius. Jie nuo įprastų trijų greičių siurblių, skiriasi ne tik ženkliai mažesniu elektros energijos suvartojimu, bet ir turi daugiau funkcijų. Renkantis šildymo siurblius, reikėtų atkreipti dėmesį į elektros energijos sąnaudas, integruotas apsaugų bei klaidų rodymą, nuorinimą ir pakeitimo ypatumus.

Elektros energijos suvartojimas – svarbiausias rodiklis!

Rinkdamiesi siurblį, labai svarbu atkreipti dėmesį į elektros energijos vartojimo rodiklius. Cirkuliaciniai siurbliai šildymo sistemoms – tai toks prietaisas, kurio darbo mes dažniausiai nematome, tačiau jis dažnoje sistemoje dirbą visą parą esant šildymo sezonui.
Elektros energijos suvartojimas esant skirtingoms sistemos labai stipriai skiriasi. Kaip suprasti skirtumą? Elektroniniai siurbliai suvartoja vos ne 10 procentų tos elektros kiekio, kurį suvartoja neekonomiski 3-jų greičių siurbliai.

Pagal kokius rodiklius parenkami cirkuliaciniai siurbliai?

Cirkuliaciniai siurbliai yra parenkami pagal du pagrindinius parametrus: maksimalus našumas ir maksimalus slėgis. Viskas labai priklauso nuo cirkuliacinio siurblio paskirties, todėl reikia atsižvelgti ir į tokius parametrus, kaip: darbinė temperatūra, siurblio energetinis efektyvumas ir kokios medžiagos naudojamos siurblio gamybai. Idealiausiu atveju, norint išsirinkti cirkuliacinį siurblį, reikia sulyginti siurblio našumo charakteristiką su konkrečios sistemos atitinkama diagrama. Sistemos ir cirkuliacinės siurblio kreivių sankirtos taškai geriausiai atitinka tinkamus cirkuliacinio siurblio parametrus.

Cirkuliacinių siurblių našumas

Maksimalus našumas padeda nusakyti maksimalų srautą sistemoje, kuris reikalingas efektyviam šilumos perdavimui. Tam, kad galėtumėte apskaičiuoti šildymo sistemos maksimalų našumą, reikia žinoti šildymo sistemos maksimalius energijos nuotolius šalčiausių metų periodu. Skaičiavimas yra labai svarbus kotedžų ir nuosavų namų šeimininkams, kurie yra prijungti prie centrinės miesto šildymo sistemos bei šilumos šaltinio galingumas nėra ribojamas. Pastatai, kuriuose yra įrengti šildymo katilai ir pilnai nepriklausomi nuo išorinių energijos šaltinių paprastumo dėlei atskaitos tašku galima laikyti šildymo katilo galingumą. Tiesa, skaičiuojant kondicionavimo sistemos maksimalų našumą galite remtis pačio šaldymo įrenginio galingumu.

Scroll to Top