Ką turėtume žinoti apie SIP skydinius namus?

Sip namai ir kiti gaminiai iš medienos pasižymi itin aukšta kokybe, todėl ilgus metus džiugina savo savininkus nepriekaištinga išvaizda bei funkcionalumu.

Kas yra SIP skydiniai namai?

SIP namų pavadinimas skamba gana intriguojančiai, nes nedaug kas žino, ką iš tiesų slepia šios trys raidės. SIP skydiniai namai iš tiesų yra statinys, kurio statybai yra naudojamos OSB drožlių plokštės bei polistireninio putplastčio užpildo skydai. Toks statinys atitinka ES keliamus reikalavimus, nes yra ilgaamžis bei pasižymintis energetiniu naudingumu.

Kokiomis savybėmis pasižymi SIP skydiniai namai?

Renkantis svajonių namą, visada pravartu žinoti, kokie įvairių projektų privalumai. Šios žinios ne tik padeda išsirinkti Jums tinkamiausią projektą, bet ir leidžia susidaryti aiškų vaizdą apie statinio, kuriame planuojama gyventi, ypatumus. Kalbant apie SIP skydinių namų privalumus, vertėtų pradėti nuo to, kad šie statiniai yra itin tvarūs bei tausojantys gamtą. Statant tokio tipo statinius, yra naudojamos ne tik gamtai bei žmonių sveikatai „draugiškos“ medžiagos, bet ir statybos vietose nelieka statybinių atliekų.

SIP skydiniai namai taip pat pasižymi patraukliu dizainu, visais patogiam gyvenimui būtinais atributais kaip, pavyzdžiui, vandentiekis, kanalizacija, elektros instaliacija ir t. t., yra itin kokybiški, funkcionalūs bei pasižymi „draugiška“ kaina.

Kokie reikalavimai yra keliami SIP skydinio namo statybai?

Norint statyti SIP skydinį namą, Jums (ar Jūsų pageidavimu rangovui) reikės pasirūpinti architektiniu bei techniniu projektais bei pamatų namui įrengimu. Pažymėtina, kad kaip ir statant tradicinį namą, taip ir ruošiantis SIP skydinio namo statybai, pamatų įrengimui turi būti skiriamas didelis dėmesys, nes ši namo dalis turi būti tinkamai įrengta. Atkreipiame dėmesį, kad pamatų tipai gali būti įvairūs, todėl, jeigu nuspręsite juos įrengti patys, patartina pasikonsultuoti su SIP namą statysiančiais specialistais.

Kiek trunka SIP skydinio namo gamyba bei pristatymas į statybos vietą?

Įprastai SIP skydiniai namai yra pagaminami per 2 mėnesius, skaičiuojant nuo namo užsakymo datos. Tais atvejais, kai pasirenkamas standartinis SIP skydinio namo projektas, namas į statybos aikštelę gali būti pristatomas per 1 savaitę.

Scroll to Top