Kodėl verta kreiptis į brokerį parduodant ar perkant būstą?

Brokerio paslaugų mums prireikia tada, kai parduodame, perkame ar nuomojamės nekilnojamą turtą. Šios srities specialistas pasitarnauja kaip patikimas tarpininkas, kai atliekame veiksmus, susietus su nekilnojamo turto sandoriais. Nors tai kainuoja atitinkamą atlygį, patikėkite, nekilnojamo turto brokerio paslaugos tikrai atsiperka.

Kokiomis savybėmis turi pasižymėti nekilnojamo turto brokeriai?

Pirmiausias privalumas yra tas, kad nekilnojamo turto brokeris tikrai daugiau išmano apie padėtį nekilnojamo turto rinkoje, nei eilinis pilietis. Kasdieninis brokerio dalyvavimas nekilnojamo turto rinkos gyvenime jam sudaro sąlygas nešališkai vertinti esamą situaciją. Jo neveikia skambios reklaminės žiniasklaidos frazės paskleidžiamos į informacinę aplinką, nes pats jo darbas ir sukaupta tikroji informacija leidžia adekvačiai pasirinkti patį tinkamiausią jo klientui variantą.  

Kaip pasireiškia nekilnojamo turto brokerio darbo specifika?

Kai nori parduoti nekilnojamą turtą, negana vien pateikti skelbimą ir paskui laukti pasirodančio pirkėjo. Brokerio darbas pirmiausiai prasideda nuo rinkos analizės, o baigiasi sandorio įtvirtinimu notaro kabinete. Įprastai šios srities specialistai naudojasi ne tik keliais nekilnojamo turto skelbimus talpinančiais internetiniais portalais, bet ir bendradarbiauja su savo kolegomis.

Koks požiūris į brokerio darbo tikslus gali būti klaidingas?

Atsiranda žmonių, kuriems atrodo, jog brokeriams rūpi numušti parduodamo objekto kainą, kad galėtų jį kuo greičiau parduoti. Tiesa, atsiranda vienas kitas brokeris, kuris galbūt taip ir pasielgia, bet tai dažniausiai būna išimtys, o ne taisyklė. Kiekvienas geras brokeris stengiasi patenkinti savo kliento pageidavimą – kuo brangiau parduoti prekę.

Kuo klientui yra naudinga brokerio paslauga?

Pagrindinė nauda iš brokerio teikiamos paslaugos yra ta, kad paslaugos užsakovas taupo ne tik savo laiką, bet ir pinigus, nes pastarasis irgi turi savo konkrečią vertę. Pardavėjui nereikia atsakinėti į interesantų skambučius, tartis su jais dėl susitikimo ir pardavimo objekto apžiūrėjimo, atsakyti į jiems rūpimus klausimus ir panašiai. Visu tuo už klientą pasirūpina pasamdytas brokeris. Kita vertus, rengiantis buto, namo ar kitokio nekilnojamo turto pardavimui gali būti reikalinga fotografo ar video operatoriaus pagalba, o tuo irgi pasirūpina brokeris.

Scroll to Top