Kaip prižiūrėti veją pavasarį?

Veja – vienas svarbiausių aplinkos elementų. Jis suteikia gaivumo, lengvumo, estetikos, patrauklumo. Visgi, jei norite, kad jūsų veja atrodytų iš tiesų puikiai, turite atsakingai rūpintis. Belieka tik pridurti, kad vejos priežiūros ypatumus lemia įvairūs kriterijai. Ne išimtis yra ir metų laikai – skirtingais metų laikais, vėją reikėtų prižiūrėti skirtingai. Na, o jau netrukus pasidalinsime patarimais, kaip veją reikėtų prižiūrėti pavasarį.

Pavasarį, kai nutirpsta sniegas ir ledas, nemaža dalis vejos savininkų pastebi balsvas snieginio pelėsio dėmes ir nežino, ką daryti, kadangi vaizdas tikrai neatrodo patraukliai. Belieka tik pridurti, kad išvydus tokias dėmes, pernelyg išsigąsti nereikėtų: pirmiausia palaukti, kol dirvožemis šiek tiek pradžius, o tada – vėduokliniu grėbliu švelniai pakedenkite. Toks veiksmas prilygs vejos ventiliacijai.

Norintiems turėti patraukliai atrodančią veją, reikėtų nepamiršti aeravimo. Na, o pavasaris yra ypač puikus laikas atlikti šį veiksmą. Aeravimas reiškia oro tiekimą žolės šaknims.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad būtent pavasaris yra tas laikas, kuomet vejoje galite pastebėti ir samanas. Jei jau taip nutiko, tuomet svarbu paisyti dviejų taisyklių: jei laistote veją, tai darykite tai negausiai. Na, o, jei lijo lietus, pasistenkite, kad vanduo neužsistovėtų.

Taip pat svarbu pabrėžti, kad būtent pavasaris yra tas metų laikas, kuomet pirmą kartą reikėtų nupjauti veją. Kai kurie žmonės laukia pirmų vasaros dienų tam, kad nupjautų veją. Tačiau vaizdas bus kur kas estetiškesnis, jei pirmasis pjovimas bus pavasarį.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad kiemas ir aplinka – tos erdvės, kurių priežiūrai paprastai reikia skirti iš tiesų labai daug laiko bei energijos. Tačiau galite būti tikri, kad visa tai jums atsipirks – vaizdas bus kerintis, tad malonus laiko leidimas – garantuotas.

Scroll to Top