Ką auginti mažame plote?

Tikra tiesa – valgyti savo pačių užaugintas uogas, daržoves ar vaisius, yra kur kas maloniau ir, žinoma, tikrai sveikiau. Visgi, taip pat nereikia pamiršti, kad didelė dalis žmonių auginimui gali paskirti ne tokią jau ir didelį plotą. Taigi, jei vietos nėra daug, būtinai atkreipkite dėmesį į šiuos sprendimus – erdvės daug ir nereikės, tačiau tikrai galėsite mėgautis puikiu bei skaniu derliumi.

Augalai vazonuose

Augalai vazonuose yra labai puikus sprendimas, jei negalite skirti auginimui daug vietos, tačiau norite mėgautis skaniu derliumi. Beje, belieka tik pridurti dar ir tai, kad augalai vazonuose atrodo ypač žavingai. Taigi, juose galite auginti krapus, čiobrelius, levandas, bazilikus, rozmarinus, svogūnų laiškus, pomidorus, žemuoges, braškes. Taip pat galite išbandyti ir dar vieną sprendimą, kuris taip pat leis sutaupyti daug erdvės. Pasigaminkite arba įsigykite lentynėles. Tuomet jums nereikės visų vazonų statyti ant žemės – į viršutines lentynėles galėsite sudėti mažus vazonus, į apatines – stambesnius.

Derlingos daržovė, kurioms nereikia daug erdvės

Gera žinia ir ta, kad yra tikrai ne viena daržovė, kuri puikiai derės net ir tuo atveju, jei jai nebus suteikta daug erdvės. Tokioms daržovėms yra priskiriamos įvairių rūšių salotos, svogūnai, česnakai, ridikėliai, morkos, burokėliai. Taigi, jei auginimui galite skirti tik nedidelį plotą, pirmenybę teikite šioms daržovėms ir rezultatas jums tikrai nudžiugins. Iš šių daržovių pasigaminsite labai daug vertingų patiekalų.

Taigi, kaip matyti, sodas ir daržas nebūtinai turi užimti labai didelį plotą – derliaus sulauksite ir turėdami kur kas mažiau erdvės. Taigi, nedidukas plotas – tikrai nėra priežastis atsisakyti puikių augalų bei skanaus derliaus. Būkite sumanūs bei išradingi ir tikrai turėsite itin puikų rezultatą.

Scroll to Top