Kaip padengti medines grindis alyva?

Medinių grindų alyvavimas yra puikus būdas jas apsaugoti nuo drėgmės, mechaninės žalos ir išblukimo bei pabrėžti jų natūralų grožį.

Tik čia svarbiausia pabrėžti, jog reikia tinkamai alyvuoti grindis, nes nuo darbo kokybės priklauso ir apsaugos efektyvumas. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip tinkamai alyvuoti medines grindis.

Paruošimas

Prieš pradedant alyvuoti medines grindis, svarbu tinkamai paruošti jų paviršių. Tai reiškia, kad grindys turi būti švarios. Nuvalykite dulkes, purvą, kitas šiukšles.

Nuvalykite paviršių drėgna šluoste, kad pašalintumėte visas likusias dulkes ar nešvarumus, o kai grindys bus švarios, prieš tepdami alyvą dar leiskite joms visiškai išdžiūti.

Pasirinkite tinkamą alyvą

Kad alyvavimo procesas būtų sėkmingas, turite būti užtikrinti, kad alyva medinėms grindims atitinka jūsų lūkesčius.

Kiekviena alyvos/aliejaus rūšis pasižymi unikaliomis savybėmis ir privalumais. Pavyzdžiui, kietojo vaško alyva užtikrina puikią apsaugą ir leidžia palaikyti pakankamai natūralią išvaizdą, o blizgus aliejus padengs grindis blizgia danga, kuri, tiesa, reikalaus dažnesnio perdengimo.

Naudojimas

Tepdami alyvą, naudokite švarią ir sausą šluostę arba šepetį, kad tolygiai paskirstytumėte alyvą ant medienos paviršiaus. Būtinai tepkite alyvą pagal medžio kryptį ir venkite, kad ant medienos paviršiaus neliktų alyvos pertekliaus. Jei pastebėjote alyvos perteklių, nuvalykite jį švaria šluoste.

Papildomi sluoksniai

Jei norite tepti papildomus alyvos sluoksnius, palaukite, kol ankstesnis sluoksnis visiškai išdžius. Tai gali užtrukti kelias valandas ar net visą dieną, priklausomai nuo alyvos rūšies ir aplinkos sąlygų. Būtinai laikykitės gamintojo nurodymų, kiek sluoksnių dengti ir kiek laiko laukti.

Priežiūra

Ištepus medines grindis alyva, svarbu jas tinkamai prižiūrėti. Reguliarus valymas ir pakartotinis tepimas alyva padės užtikrinti, kad mediena išliktų apsaugota bei neprarastų gražios išvaizdos. Valymo metu nenaudokite agresyvių valiklių.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top