Kaip taupyti vandenį?

Svarbių išteklių taupymas yra aktualus visiems žmonėms. Na, o vanduo – gyvybiškai svarbus išteklius ne tik žmonėms, bet ir naminiams gyvūnams, augalams. Taigi, svarbu žinoti, kaip galima taupyti vandenį.

Neišpilkite vandens, kuriame virė kiaušiniai

Virti kiaušiniai – skanus, sotus, naudingas bei ypač lengvai paruošiamas pasirinkimas pusryčiams, priešpiečiams ar pavakariams. Belieka tik priminti, kad vandens, kuriame virė kiaušiniai, tikrai neturėtumėte išpilti – jame gausu mineralinių medžiagų, todėl vandenį ataušinkite ir jį panaudokite kambariniams augalams laistyti.

Atsikratykite nenaudingų įpročių

Dar vienas efektyvus būdas, leisiantis sutaupyti iš tiesų daug vandens, yra nenaudingų įpročių atsikratymas. Vienas dažniausiai tokių pasitaikančių yra tai, kad itin didelė dalis žmonių valydamiesi dantis, neužsuka čiaupo. Atrodytų smulkmena, tačiau vieno tokio dantų valymo metu prarandama net apie 10 litrų vandens. Taigi, tik paskaičiuokite, kiek vandens netenkama per metus – skaičius tikrai nemaloniai nustebins.

Vietoje vonios dažniau rinkitės dušą

Maudynės – svarbus kasdienis procesas, todėl, jei tik priimsite su tuo susijusius sprendimus, tikrai pavyks sutaupyti vandens. Bene vienas paprasčiausių būdų sutaupyti ypač daug vandens, yra toks: vietoje vonios, rinkitės dušą.

Panaudokite lietaus vandenį

Jei turite sodą ar daržą, tai šiose erdvės auga ir dešimtys augalų, kuriems reikia vandens. Belieka tik pridurti, kad šiltuoju metų laiku daugelį augalų reikia laistyti kasdien ar net kelis kartus per dieną. Taigi, reikia daryti išvadą, kad taupyti mums visiems taip reikalingą išteklių, tikrai sudėtinga – egzistuoja ne vienas būdas, kurį galite pritaikyti savo kasdienybėj ir jau po kelių mėnesių džiaugtis puikiais rezultatais. Taigi, vandens sąnaudos gerokai sumažės tuo atveju, jei šiam tikslui panaudosite lietaus vandenį.

Na, o dar daugiau patarimų, kaip gyventi gražiau, komfortiškiau bei taupiau, rasite http://www.stop-acta.lt/kategorija/santechnika/vandens-filtrai/.

Scroll to Top