Karkasinis ar mūrinis namas: pliusai ir minusai

Statybos darbai – ypač plati sritis. Yra daugybė dalykų, kuriuos tenka apsvarstyti planuojant bei vykdant statybas. Na, o vienas iš jų yra ir statinių tipai. Kai kalbame apie namus, verta akcentuoti, kad šiandien yra ypač paplitę karkasiniai bei mūriniai namai. Tačiau ir vienas, ir kitas pasirinkimas turi ir pliusų, ir minusų. Taigi, kviečiame pasidomėti plačiau.

Karkasinių namų pliusai bei minusai

Karkasiniai namai turi iš tiesų nemažai privalumų. Visų pirma, reikia akcentuoti, kad statybos darbų trukmė yra trumpesnė nei statant kitų tipų namus. Taigi, tai puikus pasirinkimas visiems, kurie nori kuo greičiau gyventi savo namuose. Tačiau ir tai – dar ne viskas: be to, kokybiška pastatytas karkasinis namas gali taupyti energiją. Visgi, jei kalbėtume apie trūkumus, tai jų irgi yra. Visų pirma, verta akcentuoti, kad karkasiniai namai nėra pats geriausias pasirinkimas permainingoms mūsų krašto klimato sąlygoms. Tačiau ir tai – dar ne viskas: nors dauguma žmonių galvoja, kad karkasiniai namai yra ekologiškas pasirinkimas, taip nutinka ne visada: gali būti naudojamos ir neekologiškos žaliavos.

Mūrinių namų pliusai bei minusai

Vieni svarbiausių šių namų privalumų yra tai, kad toks statinys yra ilgaamžiškas, o tai pat – tvirtas bei atsparus dažnai besikečiančioms mūsų krato klimato sąlygoms. Tačiau ir tai – dar ne viskas: jei rinksitės ekologiškas žaliavas, tai statinys bus ekologiškas. Na, o žaliavų pasirinkimas, kurias galėsite panaudoti apdailai, yra labai didelis. Na, o, jeigu kalbėtume apie šio pasirinkimo trūkumus, tai reikėtų akcentuoti, kad juo gali tapti kaina – kai kuriais atvejais, mūrinis namas kainuos brangiau nei kitu būdu statytas būstas.

Taigi, atsakingai įvertinkite šiuos privalumus bei trūkumus ir pasirinkite teisingai.

Scroll to Top