Betoninės grindys ir šildymo būdai

Ilgais žiemos vakarais kiekvienas iš mūsų žymiai daugiau laiko negu vasarą praleidžia savo namuose. Dažniausiai tada sėdime prie televizoriaus ekrano, o užsibuvę prie jo per ilgai pajuntame šąlančias kojas, nuovargį, neretam pradeda skaudėti galvą, lygiai kaip automobilyje. Jei nukreipsite šilto oro srautą tik į veidą, o ne į kojas, pajusite, kad kojų judesiai tampa vangesni, o poreikis atsirandantis miegui, tiesiog pirmaeilis. Užmigti žiūrint televizorių galbūt yra ne taip pavojinga kaip vairuojant automobilį, bet būna taip, kad šie taip pat ima ir savaime užsiliepsnoja. Pravartu būtų prisiminti lietuvių liaudies patarlę : „Kojas laikyk šiltai, pilvą lengvai, o galvą šaltai, ir būsi sveikas“. Kaip to pasiekti? Atsakymas paprastas. Savo namuose įsirenkite šildomas grindis. Lengviausia tai padaryti yra tada, kai perkate neįrengtą būstą, kuriame matyti tik betoninės perdangos, ar net jau paruoštos betoninės grindys, ant kurių galima kloti pasirinktą norimą dangą. Kokį šildymo būdą pasirinkti? Aš pasirinkau grindinį šildymą vandeniu, kuris puikiai tiks ir vonios kambariui ir gyvenamosioms patalpoms.

Visiems yra žinoma, kad šildant radiatoriais, kadangi šiluma kyla aukštyn, pirmiausiai yra sušildomas aukščiau jų esantis oras, o esantis prie grindų lieka gerokai šaltesnis, taip instinktyviai sėdinčius prie TV ekranų priversdamas kojas kelti aukštyn. Tyrimais įrodyta, kad 60 – 90 ° C vanduo, cirkuliuojantis radiatoriuose, sukelia tą nepageidaujamą efektą, kai palubėje esantis oras patalpose yra per daug įšilęs, o esantis prie grindų – per šaltas. Problema išsispręs patalpose įruošus grindinį šildymą, nes tada gaunamas efektas atitiks minėtos patarlės teiginius: kojos bus laikomos šiltai, o galva šaltai. Reikia tikėtis, kad dings ir pasitaikantys galvos skausmai. Šis būdas minėtais privalumais neapsiriboja. Kartu bus išspręsta „šaltų kampų” problema, sukelianti didesnį diskomfortą patalpose augančioms gėlėms.

Kitas alternatyvus šildymo būdas yra elektrinis grindų šildymas, bet jis žymiai brangesnis, todėl gali būti pateisintas, įrengtas nebent mažose patalpose, kaip papildoma priemonė. Pasirinkdamas grindinį šildymą nesuklydau. Todėl, kol grindų dar nėra, o patalpose įruoštos tik betoninės grindys, būtinai pagalvokite apie laiko patikrintą, komfortiškesnį ir galimai pigesnį šildymo būdą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top