langu montavimo klaidos

Išvenkite langų montavimo klaidų

Štai Jums ir situacija: perkame brangiausius langus, nes mums patinka jų techninių savybių aprašymas ir privalumai. Montuojame langus patys be specialaus pasiruošimo ir atitinkamų žinių, o rezultate liekame nepatenkinti langais „nes jie kur kas prastesni nei rašė gamintojas ir netarnauja taip, kaip teigė pardavėjas“. Tai gan dažnai pasitaikantis scenarijus, kurio galima išvengti ir sutaupyti savo nervų paprasčiausiai pasiskaičius ir pasimokius iš svetimų klaidų.

Pirmasis savamokslis statybininkas, jaunas tėvas ir vyras, tarkime, kad vardu Tomas, neišsimatavo naujojo lango prieš išimdamas senąjį lango rėmą. Tomas paprasčiausiai išėmė senąjį medinį langą ir ėmė angas ruošti naujiesiems plastikiniams langams. Kad angokraščio paviršius būtų paruoštas tinkamai, matmenys turi būti išmatuoti prieš pradedant šalinti senojo lango rėmo atskilusias dalis. Be angokraščio ir naujojo lango rėmo atitaikymo taip pat svarbu išsiurbti angoje susikaupusias dulkes ir nugruntuoti paviršių.

Kita mūsų veikėjas iš kurio galime pasimokyti yra vidutinio amžiaus ūkininkas Vladas, kuris savo šeimynos name keitė langus ir iš didelio rašto išėjo į kraštą — užpildydamas plyšius tarp lango rėmo ir sienos jis purškė per daug montavimo putų. Ir kas gi tuomet nutiko? Vlado pernelyg gausiai pripurkštų putų sluoksnis tapo tinke atsiradusių įtrūkimų priežastimi. Kuo gausiau panaudojamos montavimo putos, tuo daugiau drėgmės jos pritraukia į save.

Julius neseniai su mergina įsikėlė į naująjį butą, abu norėjo pataupyti ir dalį darbų padaryti patys. Julius prieš tinkuodamas angokraščius pamiršo, o gal nežinojo, kad putas reikia apsaugoti nuo drėgmės esančios viduje patalpų. Jis manė, kad pakaks to, jog jis naudojo tinko garo izoliaciją. Rezultate — nepageidaujamas šiltnamio efektas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top