Mažos virtuvės įrengimas

Namai – ta vieta, kurioje norisi jaustis jaukiai ir patogiai. Tai yra taikoma visoms erdvėms, ne tik miegamajam, bet ir svetainei, voniai bei virtuvei. Virtuvė yra erdvė, kurioje žmonės gamina valgį, priima svečius ar net leidžia savo laisvalaikį. Deja, tačiau ne visiems pasiseka turėti dideles virtuves dėl pačių įvairiausių priežasčių, kiti jų tiesiog nenori, bet faktas, kad net ir mažoje virtuvėje turi būti patogu.

Kaip įrengti mažą virtuvę?

Mažos virtuvės įrengimas gali sukelti galvos skausmą daugeliui, tačiau neverta nusiminti, kadangi tai tikrai įmanoma padaryti pasitelkiant savo fantaziją. Pateikiame kelis variantus, kaip įrengti virtuvę, kad joje būtų patogu gaminti ir leisti laisvalaikį.

Patarimai:

  1. Svarbiausia užduotis – atverti erdvę, kad ši neatrodytų užgriozdinta. Labai įprasta virtuvėse matyti didelis spinteles, kabančias virš galvų, iš kurių dažnas virtuvėje šeimininkaujantis žmogus net negali pasiekti ir pasiimti produktų. Todėl mažoje virtuvėje geras sprendimas yra palikti tokias spinteles atviras, rinktis kitus atvirus variantus, tokius kaip peilių ar prieskonių laikikliai ar net puodų ir kitų indų kabyklos. Žinoma, spintelės gali būti, tačiau žiūrėkite, kad jų nebūtų per daug, o visi dalykai, laikomi jose, būtų lengvai pasiekiami ranka.
  2. Atsižvelkite ir į spalvas. Jeigu jūsų virtuvė yra maža, geriausiai tiks šviesių spalvų baldai. Tamsi spalva suteikia patalpai niūrumo, o mažą erdvę vizualiai dar labiau pamažina, todėl rinkitės tokias spalvas, kaip balta, šviesiai gelsva, šviesiai rausva, smėlinė ir kitus šviesius atspalvius.
  3. Norint praplėsti namų erdvei, tam neretai pasitelkiamas stiklas. Savo mažoje virtuvėje rinkitės stiklinius paviršius, stiklines spintelių dureles, kurios didina erdvės pojūtį, todėl maža virtuvė atrodo nebe tokia ir maža.
  4. Pasirūpinkite tinkamu apšvietimu. Kuo daugiau šviesos, tuo virtuvėje bus maloniau būti, taip pat gaminti. Galite montuoti fluorescencinį apšvietimą, taip pat pakabinkite kabinamus šviestuvus, įmontuokite apšvietimą spintelėse, taip sukurdami jaukią aplinką.
  5. Komfortasyra pirmenybė. Įrenkite virtuvę taip, kad joje viskas būtų pasiekiama ranka. Kad būtų patogu atidaryti visas spinteles ir pasiimti reikiamus produktus. Taip pat rinkitės mažesnę buitinę techniką, kuri neapkrautų erdvės.
Scroll to Top