mazo buto interjeras

Į ką svarbu atkreipti dėmesį planuojant mažų patalpų erdves?

Patalpų planavimas toli gražu nėra lengvas darbas, todėl tai padaryti sugeba ne kiekvienas. Tad, nėra ko stebėtis, jog žmonės neretai tiesiog užsisako specialistus, kurie jiems su tuo pagelbėtų. Mažo buto interjeras tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lengva užduotis. Visgi, kai kurie asmenys nori viską atlikti patys. Tai įmanoma, tačiau sudėtinga. Itin daug problemų gali atnešti būtent mažo buto interjeras, mat norint viską sutalpinti tenka nemenkai pasukti galvą, ypatingai tuomet, jeigu neturite daug patirties planuojant įvairias erdves. Tačiau svarbu nepamiršti, jog yra tam tikri aspektai, į kuriuos atkreipus dėmesį, viskas gali tapti paprasčiau.

Gyventojų skaičius bei tipas

Tikriausiai tai gali pasirodyti, kaip savaime suprantamas dalykas, tačiau tai yra pirmas aspektas apie kurį turėtumėte pagalvoti, prieš planuodami, kaip viskas Jūsų bute atrodys. Labai svarbu įvertinti čia gyvensiančius žmones bei jų pomėgius, kasdienybę. Pavyzdžiui – dviese gyvenančios poros buto išplanavimas tikrai turėtų skirtis nuo keturių asmenų šeimos. Tam reikės papildomų erdvių, kurios gali būti atskiriamos stumdomomis durimis, transformuojamomis pertvaromis ar net širmomis. Tad, prieš planuodami savo mažo buto erdves, nepamirškite atkreipti dėmesį į tai, su kuo gyvensite bei kokių kambarių Jums gali prireikti – galbūt namuose dirbančiam asmeniui reikės atskiros erdvės darbui? Tokių variantų išties gali atsirasti daugybė, todėl nepamirškite pilnai visko apgalvoti.

Patalpų suliejimas

Nepamirškite to, jog planuojant mažas erdves, labai svarbu viskam atrasti savo vietą. Vadinasi tam, jog šios tikrai pakaktų, galima kelis kambarius sujungti į vieną. Neretai žmonės taip padaro su virtuve ir svetaine, kurios tampa viena bendra erdvia patalpa. Greičiausiai, būtų visai priešingai, jei šios būtų atskirtos papildoma siena – tuomet kiekvienas kambarėlis atrodytų gerokai mažesnis, nei tuomet, kai tampa sujungtas. Galbūt panašiai galite pasielgti su vonia bei tualetu ar kitais kambariais. Tai Jūsų asmeninis pasirinkimas, tačiau labai svarbu atkreipti į tai dėmesį ir gerai apgalvoti.

Spalvos

Reikėtų nepamiršti ir to, jog didele įtaką mūsų suvokimui daro būtent spalvos bei jų išdėstymas. Tinkamai viską suderinę tarpusavyje, galime patys save „apgauti“ didesne erdve, nei ši iš tikrųjų yra. Iš esmės, ryškių spalvų bei didelių ornamentų daiktai gali gerokai mažinti erdvę, o štai blankesni bei smulkių raštų objektai sukuria didesnės patalpos įspūdį. Prieš planuodami butą atkreipkite į tai dėmesį ir pasirinkite tinkamas spalvas pagal tai, ko norite iš konkretaus kambario.

Transformuojami baldai

Norint sutaupyti kuo daugiau vietos, transformuojami baldai gali tapti puikia išeitimi. Pavyzdžiui, galite įsigyti sofą-lovą, kurią išskleisite tik naktimis, kai eisite miegoti, o štai dienomis ši neužims pernelyg daug erdvės. Tam puikiai tiks prailginami stalai, kurie pagelbės švenčių metu ar į svečius užsukus daugiau asmenų, tačiau netrukdys kasdienei veiklai, nes akimirksniu pataps mažesni, kai tik to prireiks. Nepamirškime ir įvairių daiktadėžių, kurios sutaupys papildomos vietos.
Taigi, planuoti mažas erdves gali būti nelengva, tačiau atkreipkite dėmesį į esminius dalykus: gyventojų skaičių bei tipą, tinkamas spalvas. Apsvarstykite patalpų sujungimo galimybę ir transformuojamus baldus. Taip viskas taps gerokai paprasčiau.

Scroll to Top