Kaip statyti polikarbonatinį šiltnamį

Kaip statyti polikarbonatinį šiltnamį?

Didelius ir gremėzdiškus stiklinius šiltnamius drąsiai keičia polikarbonatiniai šiltnamiai. Dėl jų tvirtumo ir lengvo svorio vasarą gyventojai turi didelį jų poreikį. Tačiau greičiausias įrengimas yra patraukliausias vartotojams, nes paprasčiausias polikarbonato šiltnamio įrengimas atliekamas tiesiai ant žemės be pamatų.

Kaip įrengti praktišką šiltnamio pamatą?

Pirma, rengėjas turi pasirinkti būsimo pamato tipą. Galimi sezoniniai ir nuolatiniai polikarbonato šiltnamių įrengimo variantai naudojant betoną, blokelius, medieną arba pamatus ir juostinius pamatus. Nesant pagrindo, polikarbonato šiltnamio efektą sukeliančių dujų avarinis panaudojimas tiesiai ant žemės gali sutaupyti daug pinigų ir leisti pastatą perkelti į norimą vietą sklype. Paprastą medinį pamatą galima bet kada nuimti. Darbo pradžioje kiekvienam meistrui kyla klausimas, kaip tinkamai įrengti polikarbonatinį šiltnamį, apie pagrindo ir jam optimalių medžiagų pasirinkimą. Tarkime, meistras planuoja iš polikarbonato surinkti arkinį šiltnamį. Jis sveria 60–70 kg ir judės stipriu vėjo gūsiu. Tokiu atveju jums tiesiog reikia padaryti pagrindą, kad pritvirtintumėte jo struktūrą.

Pažemio polikarbonato šiltnamyje aukštų lysvių nėra. Šiuos augalus sodininkas turės auginti vėliau

Po polikarbonato šiltnamiu galite pasidaryti juostinį pamatą iš betono, plytų, pabėgių mišinio ar žvyru grįstų griovių. Konstrukciją galite montuoti ant metalinių polių, įsuktų į betoną, žvyrą arba tiesiai į žemę. Jei laikinąjį šiltnamį reikia perkelti, tinka taškiniai pamatai. Šis pagrindas pagamintas iš medžio drožlių ir plieniniais kampais sujungtas su šiltnamiu. Taigi, norint, kad konstrukcija daugelį metų tarnautų savininkui, jis turi savo rankomis uždėti polikarbonato šiltnamį ant juostos tipo pagrindo. Pelkėtose dirvose blokinis pagrindas yra geras pasirinkimas. Medienos pagrindas yra trumpalaikis, nes mediena žemėje tikrai supus ir netrukus ją reikės pakeisti. Norėdami savo rankomis įrengti polikarbonatinį šiltnamį žiemai, turite rasti vietą, kur nepatenka šaltas vėjas. Jei ši sąlyga yra įvykdyta, galite žymiai sumažinti elektrinio šildymo kainą.

Montuojamas ant betoninio pamato šiltnamis yra tinkamiausias

Kai meistras jau žino, kaip įrengti polikarbonatinį šiltnamį, jis turi nustatyti jo matmenis ir parinkti tinkamas karkaso surinkimo medžiagas. Pastate naudojami metaliniai profiliai, PVC vamzdžiai arba medinės sijos. Šių medžiagų tarnavimo laikas skiriasi. Jei vasarą gyventojas vis dar galvoja, ką dėti polikarbonatinį šiltnamį, kaip pagrindą jis gali naudoti patikimiausią, laiko patikrintą statybinę medžiagą – betoną. Pirmiausia reikia iškasti duobę, pakloti žvyro sluoksnį ir užpildyti jį smėliu. Klojiniai turi būti pastatyti 0,2 m atstumu nuo dirvožemio sluoksnio. Uždėkite armatūrą ant smėlio sluoksnio, supilkite tirpalą į gatavą dėžę ir kitą dieną pradėkite montuoti rėmą. Šiltnamis tvirtinamas ant vyrių ant plytų pamato. Taškinį pagrindą taip pat gana lengva sumontuoti: iškaskite kelias skylutes, užpildykite jas betonu ir į jas įdėkite rėmo kojas. Jei vasarnamio savininkas vis tiek negalėjo nuspręsti, ką dėti polikarbonatinį šiltnamį, ekspertai duoda gerų patarimų. Pasirodo, kad yra gera galimybė pastatyti statinį ant išlyginto žemės gabalo, kaip nuotraukoje. Nereikia sutankinti, o tai sumažina dirvožemio derlingumą. Pagal instrukcijas vasaros šiltnamis dedamas tiesiai ant paruošto grunto, nestatant tvirto betono pagrindo. Įrengimas ant plikos žemės taip pat turi neigiamų aspektų: šiltnamyje bus prarasta iki 1/10 šilumos, o vabzdžiams, graužikams ir piktžolėms bus prieinama naudingų augalų. Nedidelėje aikštelėje nebus galima įrengti dviejų šiltnamių, tačiau konstrukciją be pamatų kartas nuo karto galima perkelti į kitą vietą su geresnės kokybės dirvožemiu. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.

Scroll to Top