Idėjos namų sporto erdvei: kokį sporto inventorių rinktis, kad jis neužimtų daug vietos?

Sportas namuose gali būti tikrai labai efektyvus, tačiau kartas dvejojama, ar sporto inventorius nepareikalaus pernelyg daug vietos. Žinoma, jei pasirinksite bėgimo takelį ar elipsinį treniruoklį, tokiai sporto įrangai teks paskirti šiek tiek erdvės, tačiau kas kita, jei nuspręsite pasirinkti kompaktiškesnius sporto įrenginius, kurie taip pat leis pasiekti puikių rezultatų. Taigi, kokia įranga yra pati kompaktiškiausia?

Elastinės juostos

Elastinės juostos – tai labai efektyvi sporto įranga, kuri tikrai neužims pernelyg daug vietos. Mankštintis su elastinėmis juostomis galėsite ir namuose, ir lauke. Renkantis elastines juostas naudinga atsižvelgti į jų pasipriešinimo lygį, kuris gali būti lengvas, vidutinis arba stiprus. Elastinės juostos taip pat gali būti parduodamos rinkiniais, todėl pradedantiesiems tai gali būti pats tinkamiausias pasirinkimas.

Šokdynė

Šokinėjimas per šokdynę yra puiki kardio treniruotė: vos per pusvalandį sudeginama maždaug 300-400 kalorijų. Šokdynė tilps net ir į darbo stalo stalčių, tačiau gyvenantiems bute vertėtų įsitikinti, ar name yra pakankamai gera garso izoliacija: jūsų treniruotės gali visai nedžiuginti kaimynų…

Jogos kilimėlis

Toks kilimėlis puikiai tinka jogai ir gimnastikos pratimams. Renkantis kilimėlį vertėtų atsižvelgti į jo matmenis, storį (optimaliu pasirinkimu laikomi 2-5 mm storio kilimėliai), medžiagas, iš kurių kilimėlis pagamintas, ir t.t. Platų tokių kilimėlių pasirinkimą rasite čia.

Hanteliai

Hanteliai puikiai tinka įvairioms treniruotėms. Renkantis šią sporto įrangą naudinga atsižvelgti į hantelių formą, svorį bei medžiagas, iš kurių jie pagaminti. Ekspertai pataria rinktis šešiakampio formos hantelius, kuriuos galima saugiai padėti ant žemės ir nesibaiminti, kad jie gali nuriedėti. Svarmenys gali būti padengti guma arba metaliniai: nors metalinius hantelius yra paprasčiau valyti, tačiau padengtus guma galima paprasčiau laikyti rankose.

Scroll to Top