Kokių esama šildytuvų, skirtų šildyti dideles erdves?

Šildytuvus prisimename tada, kai lauke atvėsta orai. Nedidelėse patalpose tinka naudoti konvekciniai šildytuvai ar tepaliniai radiatoriai, tačiau didesnėse erdvėse geriausia naudoti dujinius lauko arba infraraudonųjų spindulių šildytuvus.

Kas yra žinoma apie dujinius lauko šildytuvus?

Pagrindinis šios rūšies šildytuvų privalumas yra tas, kad jiems nėra reikalinga elektros energija, nes naudoja tik dujas. Patys prietaisai yra apsaugoti nuo pavojingų netikėtumų. Pavyzdžiui, jei toks šildytuvas bus pakreiptas į šoną daugiau kaip 45 laipsnių kampu, jame įdiegta speciali apsauga bemat nutrauks dujų tiekimą, taip bus išvengta gaisro grėsmės. Dujinius šildytuvus galima naudoti ne tik pavėsinėse, paviljonuose ar didelėse palapinėse, bet ir sporto ar kultūriniams renginiams skirtose salėse, gamybinėse patalpose ir lauko terasose.

Kokiais privalumais garsėja infraraudonųjų spindulių šildytuvai?

Šios rūšies šildytuvai veikia taip, kad jie šildo ne tuščią oro erdvę, o konkrečioje vietoje atsidūrusius kūnus, kitokius paviršius. Tokio šildymo dėka vidaus patalpų sienos išlaisvinamos nuo drėgmės, todėl visada būna sausos ir į jas nekimba pelėsinis grybas. Be to, šio tipo šildymo sistema nereikalauja daug išlaidų, nes yra labai ekonomiška. Dar vienas didelis privalumas – šildantis infraraudonaisiais spinduliais išvengiama oro judėjimo, dulkių ir bakterijų bei virusų plevenimo patalpose. Tiesa ir tai, kad infraraudonieji spinduliai nedaro jokios žalos sveikatai, netgi priešingai – teigiamai ją veikia, nes prisideda prie to, kad žmogaus organizmas patikimai pasisavintų vitaminą A, kad suaktyvėtų medžiagų apykaita ir kraujotaka.

Kaip būna reguliuojamas infraraudonųjų šildytuvų darbas?

Kai kurie infraraudonųjų spindulių šildytuvai būna tvirtinami prie sienos. Be to, jie turi nuotolinio valdymo pultelius, kas labai palengvina naudojimąsi šiais prietaisais. Pultelio dėka galima šildytuvą įjungti arba išjungti, prireikus – sumažinti arba padidinti šildymo lygį. Prie patogumų prisideda ir tai, kad tokie šildytuvai turi laikmačius, kuris leidžia nustatyti laiką, kada šildytuvas turėtų išsijungti ir nustoti šildyti.Daugiau informacijos apie šildytuvus rasite internetinės parduotuvės „Renginio Partneris“ svetainėje, čia jums bus atsakyta į visus rūpimus klausimus, o tada galėsite pasirinkti patį tinkamiausią jums šildytuvą.

Scroll to Top