langai

Kaip prižiūrėti langus?

Sakoma, kad langai – durys į lauką, kurios mums parodo, koks pasaulis yra aplinkui. Tiesa ta, kad šiais laikais namai be langų nestatomi, tad akivaizdu, kad pastarieji bus bet kokiu atveju. Svarbu, kad žinotumėte, kaip langai privalo būti prižiūrimi siekiant, jog galutinis rezultatas jus tenkintų kuo ilgiau. Daugelis žmonių perka labai brangius valiklius, kurie padeda pasirūpinti langais. Šiuo atveju dažniausiai susikoncentruojama ties stiklu, kadangi rėmų priežiūra nėra sudėtinga. Visgi, keli minimalūs patarimai padės kur kas labiau pasirūpinti savo namų langais.

Rėmų priežiūra – galimybė jiems ilgiau tarnauti

Langai reikalauja, kad asmenys sutelktų kuo daugiau dėmesio į rėmus. Paprasčiausiai intensyvi jų priežiūra gali užtikrinti, kad tikrai pavyks išlaikyti ilgą laiką langus kuo sveikesnius. Visgi, kartais iš to didelio noro žmonės persistengia.
Pavyzdžiui, mediniai langai yra gana jautrūs, tad jeigu juos labai intensyviai drėkinsite, tokiu atveju greitai pastarieji pradės pūti. Jokiu būdu negalima padauginti ne tik vandens, tačiau tuo pačiu ir įvairiausių valiklių. Dėl tokių priežasčių mediniai langai labai greitai nustoja tinkamai funkcionuoti. Tuo pačiu praranda ir savo estetines savybes. Dėl šios priežasties žmonės kur kas dažniau perka plastikinių langų rėmus. Jie kur kas atsparesni aplinkos veiksniams ir nereikalauja intensyvios priežiūros.

Kokia stiklo priežiūra yra reikalinga?

Lygiai taip pat kaip ir plastmasė, lygiai taip pat ir stiklas nereikalauja kokios nors ypatingos priežiūros. Svarbiausia, kad bent jau reguliariai valytumėte stiklą ir tai šiuo atveju susiję ne su stiklo apsauga, tačiau su estetika, kadangi pro nešvarų stiklą sunku yra ką nors stebėti.
Vieni žmonės perka specialius valiklius, kurie yra skirti stiklo valymui. Tuo tarpu mes pateiksime paprastus patarimus, kuriais pasinaudojus nesunkiai pašalinsite dėmes.

  1. Nuvalyti dėmes galima su actu.
  2. Valyti dėmes galima su soda.
  3. Rekomenduojama valyti su laikraščiu.
  4. Geras pasirinkimas – nuriebalintojas.
Scroll to Top