namo nuoma

Patarimai nuomojantis namą

Jeigu norite išsinuomoti namą miesto centre ar pakraštyje, turėtumėte tai daryti atidžiai, ypač jeigu jau pabodo kas porą metų keisti gyvenamąją vietą ir pagaliau norėtųsi apsistoti naujame būste ilgiau. Kad ilgą laiką norėtųsi nuomotis namą, turite pagalvoti apie daug niuansų – šeimininko charakterį, sutarties sudarymo sąlygas, kaimynystę, kurioje gyvensite ir panašiai.

Štai apie ką reikėtų nepamiršti nuomojantis butą:

  • Dvišalėje sutartyje turite būti susipažinęs su kiekvienu punktu. Svarbiausia – sutarti dėl mokesčių, namo nuomos sumos ir sutarties galiojimo laiko.
  • Turite susipažinti su papildomais mokesčiais, ir potencialiai didesniais mokesčiais negu kad butuose. Šiandien nuomojami namai su autonominiu šildymu, kuris gali atsieiti ir labai brangiai, jeigu nežinosite, kaip jį sumažinti iki jums reikiamo šilumos lygio. Taip pat namams taikomi atskiri šiukšlių išvežimo mokesčiai ir t.t.
  • Įsidėmėkite, kaip atrodo šeimininko name paliekami daiktai – ar jie nėra su defektais. Jeigu jų pats šeimininkas dar nepastebėjo, būtinai jam parodykite, antraip turėsite pats už šiuos gedimus atsakyti.
  • Pasidomėkite kaimynyste, kurioje gyvensite. Nors privatūs namai šiandien statomi itin atokiuose ir ramiuose kampeliuose, to negalima pasakyti apie namus miesto centre – juos dažnai supa lūšnynai ir šiukšlynai, tad būtų nejauku gyventi tokioje aplinkoje.
  • Namą nuomotis vienam asmeniui yra gana brangus malonumas. Jeigu namas patogiai dalijamas per du aukštus ar kelis kambarius viename aukšte, galite susirasti bendranuomininkų. Taip ir sumokėsite mažiau, ir namie nesijaus tuštumos.
Scroll to Top