plokstiniai pamatai

Plokštinių pamatų kaina privers rimtai pasukti galvas…

…ir nuspręsti, kokius pamatus pastatysite savo statomuose namuose. Kokios alternatyvos?

1. Gręžtiniai pamatai;
2. Juostiniai pamatai;
3. Plokštiniai pamatai.

Plokštinių pamatų kaina yra mažiausia. Bet apie tai nuo pradžių.
Pirmiausia, reikia žinoti, kaip pamatai yra statomi. Taip bus paprasčiau įsivaizduoti kainas. Juostiniai pamatai klojami į tam tikrus lovelius, kurie suformuojami atsižvelgiant į tai, ką statysime. Jei bus rūsys, tai reiškia, kad teks kastis gana giliai, greičiausiai bent 3 metrus. Ant pamatų bus dedama pirmojo aukšto perdanga, o tada mūrijamos sienos. Toks statymo būdas labiausiai tinka pastatams, kurie numato rūsį arba stovėjimo vietą po namu.
Gręžtiniai pamatai – kur kas praktiškesnis pasirinkimas. Tiesiog išgręžiamos kelios skylės ir ten suleidžiami betono „stulpai“, ant kurių statomas pirmojo aukšto pagrindas, o tada sienos. Toks būdas naudojamas karkasiniams arba skydiniams namams, kurie vis dar nėra labai populiarūs pas mus. Bet statybos eina greitai, o ir investicijos nėra tokios bangios.
Plokštiniai pamatai yra liejami tiesiai ant žemės. Aišku, paklojama skalda, hidroizoliacija, putų polistirolo sluoksnis apšiltinimui. Iš karto juose sudedamas grindinis šildymas, išvedžiojama santechnika, elektros mazgai. Taip pat išvedžiojami šildomų grindų vamzdeliai. Dabar šildomos grindys – vienas iš populiariausių namų šildymo būdų. Plokštiniai pamatai tinka visiems namams, neturintiems rūsio.
Gręžtiniai pamatai, atrodo, yra pigiausia alternatyva. Deja, jie tinkami tik nedideliems pastatams – mažiems namams, sodo nameliams. Statant 100-200 kv. m. ploto namus, toks būdas netaikomas. Be to yra daug niuansų dėl grunto – ne visur jis tinkamas dėl savo drėgnumo, konsistencijos.
Kol kas plokštiniai pamatai yra labai geras variantas. Ir nebrangus. Jų kaina – apie 70-100 eur. kvadratiniam metrui. Paprastai juostiniai pamatai kainuoja per 300 eur. už kubinį metrą (betonas), neskaitant kasimo darbų ir juostinių pamatų „rėmų“ sumontavimo. Betono išeiga plokštuminiams pamatams – apie 160 eur. už kubinį metrą, tad tai yra beveik du kartus pigiau, nei juostiniai pamatai. Tai tikrai labai gera pamatų kaina. Lieka tik apsispręsti, kokių pamatų iš tikrųjų reikia.
Jei planuojate statyti 1-2 aukštų individualų namą be rūsio, plokštiniai pamatai yra būtent tie, kuriuos turėtumėte rimčiausiai svarstyti. Pažangiausios statybos technologijos ir nebrangus įrengimas – protinga investicija.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top